Sahaja Yoga

Wanneer: elke donderdag
Tijd: 19:30-21:30 uur
Kosten: Gratis

Mail voor meer info naar info@orkacentrum.nl zodat we je in contact kunnen brengen met de organisator van deze activiteit.

Sahaja yoga is een meditatievorm, waarbij een innerlijke spirituele energie in ons ontwaakt. Dit leidt tot ervaringen van vreugde en innerlijk evenwicht. We worden gedachteloos en zijn ons volledig bewust van wat er om ons heen gebeurt, zonder dat gedachten dit verstoren. Bij echte meditatie belandt men in een staat van diepe innerlijke balans, waar onze geest rustig en stil wordt. Deze staat brengt ons in het heden.

We bereiken deze staat door Sahaja Yoga-meditatie.
Deze verbinding wordt dus spontaan bereikt, door Sahaja Yoga-meditatie toe te passen middels het ontwaken van de “Kundalini-energie”. Kundalini is een moederlijke, spirituele energie die bij iedereen aanwezig is in het heiligbeen; onderaan de ruggengraat.

Door het ontwaken van deze energie worden we ons bewust van onze essentie, ons ware zelf. Dit proces wordt “Zelfrealisatie” genoemd.
Daarna beginnen we ons bewust te worden van ons innerlijke energetische systeem. Dan kunnen we meditatie- en zuiveringstechnieken toepassen om dit in evenwicht te brengen of te houden.
We voelen een koele bries als de manifestatie van onze Kundalini energie. Onze aandacht wordt naar binnen getrokken. Kundalini maakt ons vrij van gedachten: “gedachteloos bewustzijn

Door regelmatige Sahaja Yoga-meditaties kan men enkele van de navolgende effecten verwachten: sterkere aandacht, waardoor u beter wordt in alles wat u doet. Meer … relaxed, lachen, je hart volgenzelfvertrouwen en tevredenheid.

Shri Mataji is de stichtster van Sahaja Yoga; dat thans beoefend wordt in meer dan 100 landen. Zij werd geboren in 1923 in India. Shri Mataji heeft een systeem ontwikkeld, waardoor de subtiele energie, de Kundalini, in ieder van ons spontaan ontwaakt kan worden.

Onze Lessen
Elke dinsdag avond om 19.30 uur zijn er meditatielessen op Activiteitencentrum Orka, waar stap voor stap uitgelegd wordt, hoe je kan mediteren en waar u de basisconcepten en technieken aangereikt krijgt van Sahaja Yoga.

Wij mediteren samen en geven technieken mee voor uw meditaties thuis. Sahaja Yoga is voor iedereen geschikt. Geen speciale kleding vereist. Onze lessen zijn gratis. Voor u aan te melden graag een e-mail sturen naar: ecorches@gmail.com

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.