Kun Tao

Wanneer: elke dinsdag en donderdag
Tijd: 19.30-22.00 uur
Kosten: € 1,50 per keer

Kun Tao is een vorm van Kungfu die ontstaan is door vermenging van Chinese Kungfu stijlen met Indonesische stijlen als Pencak (lage houdingen) in Indonesië.

Bij Orka trainen we in deze stijl naast ’traditioneel’  boksen en kickboksen.

Uitgangspunt is plezier en een goede fysieke conditie. Dit doen we door een combinatie van kracht (optrekken en opdrukken), conditie (hardlopen), lenigheid en technieken te trainen.

Voor de beginners beginnen we met een introductie en de fysieke conditie langzaam op peil te brengen. Zodra de kracht aanwezig is om de oefeningen uit te kunnen voeren kunnen de technieken geleerd worden voor met name Kun tao.

Op dinsdagavond is de training voornamelijk gericht op conditie (hardlopen/beenoefeningen) in combinatie met basis boks en kickboks technieken.

Op donderdagavond trainen we in Kun Tao en komen er ook evenwichtsoefeningen en flexibiliteit oefeningen bij naast de Kun Tao zelfverdediging technieken.

De training is erg flexibel, zo gaan we soms ook boulderen, mountainbiken en in de zomer ook op de Gulberg trainen, als het maar leuk is en een uitdaging.

In mei is een sportweekend in de Ardennen georganiseerd waar ook mensen van buiten de groep mee kunnen.

De huidige groep bestaat uit jongeren tussen de 16 en 24 jaar oud, maar in principe is iedereen die iets aan zijn conditie wil doen in een gezellige maar fysiek uitdagende sfeer, welkom. 

 Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arjen van Wijngaarden op nr 06-15344384 of via info@orkacentrum.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.