Wandel Workout

Wanneer: elke donderdag
Tijd: 10.45-12.00 uur
Kosten: €2,00 (optioneel lunch €3,50)

WANDELEN IN TONGELRE, 

 Elke donderdag start de wandel-work-out om 10.45 uur bij Orka gevolgd door een lunch

Eigenlijk weten we het allemaal wel, dat we voldoende moeten bewegen. En lopen of wandelen is een heel makkelijke, laagdrempelige vorm van bewegen. Hoeveel beren zijn er op jouw weg om dit vooral niet te doen? Gedachten als ik heb geen tijd. Ik heb het te druk. Ik heb dat niet nodig. Ik beweeg al genoeg. Ik heb geen zin. Ik ben te moe. Ik vind het niet leuk. Het is rot weer. Ik heb pijn. Ik kan het niet. Met mijn lichamelijke problemen kan ik het niet. Lopen is niet goed voor mij. Ik vind het niet fijn om alleen te gaan lopen. Enz. Enz.

Lopen is één van de meest natuurlijke bewegingsvormen. Het kost weinig geld. Wandelen helpt tegen stress, angststoornissen en depressieve gevoelens. Je humeur verbetert. Zeker wandelen in de natuur helpt om je hoofd leeg/rustiger te maken. Het verbetert je slaap. Wanneer je overdag buiten loopt, helpt dit je biologische klok op peil te houden. Ook als het bewolkt is. Lopen verbetert je stofwisseling en spijsvertering. Je conditie verbetert. Het is uitstekend voor de opbouw van bot. Je houdt je gewrichten soepel. Je onderhoudt ook je spieren. Lopen is goed voor je longen. De longcapaciteit om zuurstof op te nemen verbetert. Je ziet nog eens wat van je omgeving!

Ben je overtuigd dat je wandelen goed voor je is maar je wilt niet alleen wandelen? Sluit je dan aan bij onze wandel work- out. De wandel-work-out bestaat wandelen met tussendoor een aantal met oefeningen. Elke donderdag start de wandel-work-out om 10.45 uur en duurt 1 uur. We verzamelen bij Activiteitencentrum Orka aan de Broekakkerseweg 1. Daarna staat er een kopje koffie of thee te wachten in Orka en eventueel een lunch. De kosten voor het wandelen bedragen €2 per keer. Meedoen met de lunch kost €3,50.

Aanmelden kan via de mail marja@cesar-tongelre.nl  of per telefoon 0644109579 of 0624549059 of kom naar Orka op donderdagmorgen en loop mee.

Tot zien Jos Graumans en Marja Boerefijn

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.