Repair Café

elke 2e zaterdag van de maand
13 tot 16 uur
Deelname: gratis (vrijwillige bijdrage)

13 januari

10 februari

9 maart

13 april

11 mei

8 juni

De Repair Cafés vormen een wereldwijde beweging die zich inzet voor het behoud van reparatiekennis in de samenleving en voor beter repareerbare producten. Behalve in Nederland zijn er ook Repair Cafés in België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in tientallen andere landen verspreid over de hele wereld. Het Repair Café is zelfs doorgedrongen tot India en Japan!

Doordat het ambacht van repareren aan het verdwijnen is, zijn veel mensen geneigd iets wat kapot is meteen maar weg te gooien. Het motto van het Repair Café is: Weggooien? Mooi niet!, want zoveel apparaten  kunnen met een soms kleine reparatie een tweede leven krijgen. De belangstelling voor de Repair Cafés is altijd groot en er wordt van alles aan de vrijwillige reparateurs aangeboden: koffiezetapparaten, stofzuigers, mixers, föhns, heggenscharen, speelgoed en afspeelapparatuur.

De sfeer is prima bij een Repair Café. Misschien omdat er geen geld gevraagd wordt voor een reparatie? Zou kunnen. In principe kost reparatie niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Daar kunnen dan bijvoorbeeld gereedschappen en onderdelen van aangeschaft worden.

Graag tot ziens, de koffie en thee staan klaar!

Goed om te weten:  onze reparateurs repareren ruim 70% van de aangeboden apparaten!!!

Informatie: repaircafetongelre@gmail.com of 06-21848302 (Peter Sengers)

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.