Hartveilig tussen de sporen

Help je me?

Samen kunnen we de Geestenberg/ Muschberg Hartveilig maken!

Waarom deze folder?

Deze folder is gemaakt door en voor buurbewoners. Hartveilig tussen de Sporen streeft naar een netwerk met AED’s en burgerhulpverleners, om binnen de cruciale 6 minuten te kunnen helpen bij een hartstilstand.

Waar kun jij bij helpen?

  1. Leer reanimeren: Get trained, Stay trained, Save a live!
  2. Meld je aan als vrijwillige burgerhulpverlener
  3. Doneer voor het onderhoud van de AED’s *

*Een aantal AED’s in de wijk die 24/7 bereikbaar zijn vallen niet onder een serviceregeling

In deze folder lees je over het belang van AED’s en burger-hulpverleners. Met voldoende AED’s en burgerhulpverleners kunnen we bewoners en bezoekers van Muschberg-Geestenberg de cruciale eerste hulp bieden die nodig is bij een hartstilstand.

Samen kunnen we Muschberg-Geestenberg Hartveilig maken!

Lees er meer over in deze folder

Stel je voor… je partner zakt plotseling in elkaar. Er wordt niet meer gereageerd op aanroepen/aanschudden, je belt 112! Je ziet/voelt geen ademhaling, je voelt geen hartslag. Het wachten lijkt eindeloos te duren… Plotseling staan daar vrijwilligers. Ze starten met hartmassage, beademing en sluiten de AED aan. De hulpdiensten arriveren en de behandeling wordt overgenomen. Je partner heeft een grotere overlevingskans!

Vaak is de buurman of burgerhulpverlener eerder aanwezig dan de hulpdiensten, bovendien weten we allemaal dat ‘problemen’ bij de spoorwegovergangen de hulpdiensten kunnen vertragen. Help ons om de wijk Hartveilig te maken/houden. Dit kan op diverse manieren. Bedenk wat jij kan doen voor buurtbewoners en -bezoekers. Een hele dankbare taak!

Als je nog niet kunt reanimeren, of het lang geleden geleerd hebt, volg dan opnieuw een cursus. Voor onze wijkbewoners bieden wij deze met korting aan, kleine groepjes, in de ochtend, middag of avond. Wist u dat veel zorgverzekeraars vanuit de aanvullende vergoeding een reanimatie of EHBO-training (deels) vergoed. Dus misschien is een training voor u wel helemaal gratis, wat let u?

 

Meld je aan bij Hartslagnu.nl

Vrijwilligers vormen de kern van de 6-minutenzone. Als vrijwillige burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in je buurt krijg je een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Samen met de andere vrijwilligers die zijn opgeroepen biedt je eerste hulp totdat de hulpdiensten zeggen dat ze het van je overnemen.

Om je aan te kunnen melden bij Hartslagnu.nl moet je minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig reanimatiecertificaat, BHV- of EHBO-diploma. Heb je die niet, dan kun je deelnemen aan een door ons in de buurt georganiseerde reanimatiecursus. De cursus duurt 3 tot 4 uur Na de cursus kun je zelf beslissen of je je wilt laten registreren bij HartslagNu, zodat je ook daadwerkelijk opgeroepen kunt worden. We zoeken zoveel mogelijk deelnemers. Ook als je jezelf niet wilt aanmelden ben je welkom om te leren reanimeren.

MELD JE VRIJBLIJVEND AAN als geïnteresseerde via het emailadres: hartveiligtussendesporen@gmail.com. Je ontvangt dan van ons een informatiemail, en als je met een groepje van maximaal 6 personen bent, kunnen we meteen een datum/tijd inplannen, anders wachten we op een vol groepje.

Misschien kunt u samen met enkele bewoners uit de straat een training komen volgen?

Betaal je mee aan het onderhoud van AED’s? Er zijn in Muschberg-Geestenberg AED’s die stroom moeten krijgen, onderhouden, verzekerd en op termijn vervangen moeten worden Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand als gevolg van bepaalde levensbedreigende hartritmestoornissen. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

STORT MET JE HART! Help mee om dit in onze wijk Muschberg-Geestenberg in stand te houden.

Doe een donatie voor deze fantastische faciliteit in onze Zorgzame Buurt! Op de achterzijde van deze folder lees je hoe je kunt doneren.

Hartproblemen komen niet alleen voor bij ouderen, ook jongeren kunnen een hartstilstand krijgen.

Hou onze website, www.orkacentrum.nl, in de gaten voor trainingsdata!!!

 

 

 

 

 

 

Gaat de Zorgzame Buurt jou aan het hart? Je kunt je donatie storten op de rekening van

Stichting Activiteitencentrum Orka

NL 58 RABO 0103412166

o.v.v. HVTDS Bijdrage AED onderhoud

We hebben al meerdere AED’s: Help mee voor het onderhoud en vervangen van deze AED’s.

Hiermee maak jij de 6-minutenzone in Muschberg-Geestenberg compleet!

Inmiddels hangen er al AED’s op: Broekakkerseweg 1 (24/7) Orka

Houbraken 8 (24/7)

Heerkensveld 12 (24/7)

Tongelresestraat 445 (24/7) Let´s play guitar.

Urkhovenseweg 43 bij Fitther

Hofstraat 167 in de hal kantoorpand

 

Meer informatie? Mail naar hartveiligtussendesporen@gmail.com

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.