Feestelijke opening Orka Paviljoen

BEDANKT!

Er is een sprookje verwezenlijkt en dit hadden we niet gekund zonder jullie bijdrage daarom hebben we er ook een sprookjes verhaal van gemaakt.
Lees hieronder ons sprookje en hoe ons sprookje is gerealiseerd mede dankzij jou/jullie


ER WAS EENS…………………………

Er was eens een heeeeel plat, heel grijs tuintje bij een best wel fleurig buurthuisje. In het grijze platte tuintje werd wel eens een feestje gehouden met veel vlaggetjes en een bont gezelschap. Maar zodra het bonte gezelschap weer huiswaarts was gekeerd, was het weer heel kaal en grijs, niks aan! 

‘Dat moet anders kunnen!’, dachten de samenmensjes van het buurthuisje. Maar hoe? Precies op dat moment kwam er een uitnodiging voor een heus MO040 diner, met heel veel verschillende samenmensjes en bedrijven die wel samenmensjes wilden helpen met ideeën en spulletjes en handjes om te helpen. Er was die avond toevallig een tuinplannenmaakster in opleiding die wel een tuin-aankleed-plannetje wilde maken. Met ideetjes van de samenmensjes kwam uit haar potlood en stiften set een idee voor Het Orka-paviljoen. 

De samenmensjes van het buurthuis gingen met het plannetje op zoek naar centen. Er werden acties opgezet waar we met de samenmensjes extra centjes binnen haalde en dan waren er ook de diverse fondsen waar subsidies aangevraagd werden. Toen er voldoende centjes waren om te beginnen, werden alle aangeboden extra handjes erbij gevraagd. En tegel voor tegel en cent voor cent en met heel veel samenmensjes werd hard gewerkt en was er na anderhalf jaar hard werken een echt Orka-Paviljoen.

Dit moest natuurlijk geopend én gevierd worden met alle samenmensjes, een heerlijke bont gezelschap dat in dit paviljoen perfect past! Met op het het podium (een gekregen oude zandbak) het heerlijke duo INLO TWO, een echte Sambaband en dansers van Os Malandros werd het een echt feest! Er werd heerlijk gedanst op het nieuwe dansvloertje ‘Ons Plein’ (gemaakt met tweedehands Eindhovense rode steentjes uit de binnenstad) ging het bonte gezelschap heerlijk los!

Het Orka-paviljoen was een feit. En de samenmensjes vierden nog lang en gelukkig met zoveel mogelijk mensjes (zoals jij:) in het fleurige, kleurige en aangeklede tuintje!

Tot ziens in het Orka-paviljoen, samen kun je meer!

vóór de metamorfose

ná de metamorfose

feestelijke opening op 2 juni 2024

Foto’s door: Johnathan Kremer

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.